Jóllét Forrás

találkozási tér

Tiszta kapcsolódás és az új világ teremtése

Meglátásom szerint az új világunkat akkor vagyunk képesek életre hívni, ha önmagunkkal és egymással is tiszta kapcsolódásban vagyunk.
Új világ?
A napokban világított rá egyik ismerősöm, hogy félreérthető az új világ kifejezés. Mert azt sugallhatja, hogy több világ is van. Először tehát kezdem azzal, hogy leírom, én hogyan értem az új világot. Valójában egyetlen világ van. Amikor új világot mondok, akkor egy új minőségre gondolok, amely szellemi szinten már megszületett -aminthogy a gondolatainkban és elképzeléseinkben megjelent-, lelki szinten vágyjuk, az anyagi-fizikai szinten pedig arra törekszünk, hogy megvalósuljon. Az anyagi-fizikai megvalósulását nevezhetjük új rendszernek is, amel

A Keltető szellemiség

Most, amikor Az új világ hangjai hangcsatorna indulása előtt állunk, idejét látom megmutatni azt a mesét, ami bennem ezt mozdítja. Ami mindahhoz, amit A Keltetőnek hívok, a szellemi töltetet adja, teljességében immár 2019 szeptembere óta.  
Mert hogyan is él és bontakozik ki A Keltető mint az új világ közösség építőinek szellemi-lelki-fizikai tere?   Több rétege van ennek. A mese ezeket a rétegeket kapcsolja egybe. Egyetlen nehéz, ám szépséges folyamattá.
Az egyik rétege A Keltető csoport, amelybe jönnek-mennek az emberek. Van, aki elköteleződik egy időre legalább, és eddig leginkább a lelkiség, a jó szándék és az értékrend kapcsolt össze bennünket. Épp ezért van most fordulópont a csop

Különbségek a Facebook és a Jóllét Forrás között

Sokan vannak még a Facebook-on, ám egyre kevésbé aktívak ott és egyre kevesebbekhez is jut el a híre az új világ építőinek.
Azt is tapasztaljuk, hogy ott olyan témák és bejegyzések vannak előtérbe helyezve a láthatóságban, amelyek jellemzően nem a mi küldetésünkhöz és szándékunkhoz kapcsolódnak.
Ez az összehasonlítás azt igyekszik feltárni, hogy mi a különbség a Facebook és a Jóllét Forrás találkozási tér oldal szemlélete, ebből fakadóan a működése és a lehetőségei között. 
A cél ezzel az összehasonlítással, hogy meglásd, melyik mire alkalmas, hol és hogyan kaphat szerepet az életünkben.
P. Horváth Andrea vagyok, új marketing szemléletben tevékenykedő kommunikációs segítő. 2011 óta

Szellemi vezetés vagy szellemi vezetettség

Amit most leírok, már jóideje érlelődött bennem, végül a Drogriporter- Guruk árnyékélete: abúzus a spiritualitás nevében című cikke hozta meg az elhatározást, hogy leírjam a személyes megéléseimet és gondolataimat.Azt gondolom, ha csak az írás mag-témáját, a spirituális kérdéskört nézzük, fontos felismeréseket ad át a szerző. Ha nem is bontja ki mindet.
Különösen azért is érintett meg ez az írás, mert Chögyam Trungpa Shambala című könyve egy fontos olvasmány volt számomra néhány éve és tiszta szellemi tartalomként érzékeltem. És ezt ez a történet sem változtatja meg. Aki a könyvben leírta a szellemi információkat, annak hálás vagyok. Aki a bántalmazást elkövette, azt szánom. Együttérzek az

Az egészséges társadalom

Többféle képet rajzoltak már fel arról a vágyott új, egészséges társadalomról, amelynek most útválasztójához érkeztünk. Ezekben a társadalomképekben az a közös, hogy valamit szeretnének kijavítani a jelenlegihez képest, ám alapjaiban nem változtatnák meg a működést. Többen úgy gondolják, hogy elegendő, ha új vezetők kerülnek az élre, és ez képes gyökeres változást hozni.
Magam azt gondolom, hogy a társadalmi jobb-léthez ezek átmenetileg jelenthetnek ugyan segítséget, ám a valódi és fenntartható változáshoz egészen a gyökerekig kell eljutni. S ezt nem lehet előírni, felülről irányítani vagy bármilyen hirtelen forradalmi lépéssel elérni. Mélyreható, organikus fejlődésről van itt szó. Egyik j