Jóllét Forrás

találkozási tér

Ajánló

Itt lehetőséged mások figyelmébe ajánlani valamit.
Mielőtt megnyitsz egy új ajánlót, tedd fel magadnak a kérdést: Hogyan kapcsolódik ez a Jóllét Forrás oldal céljához és alapértékeihez? Ha nem vagy biztos a dolgodban, inkább olvasd el újra a Nyitólapot és a Közösségi megállapodást, vagy kérj segítséget a Jóllét Forrás Mag csoporttól.
Az ajánló egy olyan lehetőség, ahol a Jóllét Forrás oldal tagjai olyasmit tudnak megmutatni, ami szerintük érték az új világ építői számára. Lehet ez olvasni, nézni, hallgatni való tartalom. Arról, hogyan hozhatsz létre új ajánlót, ITT találsz erről részletes tudnivalókat.

Szeretnél értesülni új ajánlókról?
- Ha van kedved, regisztrálj a Jóllét Forrás oldalon és lépj be ebbe a térbe. Kezdd ITT.
- Ha még csak távolabbról ismerkednél, iratkozz fel a hírlevelünkre ITT.

Fantasztikus kapitány

Leginkább azért ajánlom, mert azt a kérdést feszegeti a film, hogy egy szülő mennyire befolyásolhatja a gyermeke világlátását úgy, hogy a gyermek önálló útját járhassa. Érdekes abból a szempontból is, hogyan találkozik össze két világ: a természetben és természettel együtt élő család és a fogyasztói, kapitalista társadalom a maga szerepeivel, kényelmével együtt.
Hogy mégis a szülő-gyermek kapcsolatot emelem ki ebből, ennek oka, hogy a szabad tanulás (és nevelődés) kereteit hogyan lehet úgy megteremteni és fenntartani, hogy épp a lényege ne vesszen el: a gyermek szabadon kísérletezhessen és teljesítse ki önmagát, maga ébredjen rá igazságokra és a saját egészséges igényeire, ne szűkítse be a teret bármiféle szemlélettel a mellette lévő felnőtt.

Fantasztikus kapitány 2016 (HD) www.hdmozi.hu

https://hdmozi.hu Egy édesapa, aki az Egyesült Államok északnyugati régiójának erdőiben élt hat fiatal gyermekével, megpróbál visszailleszkedni a társadalomba.

P. Horváth Andrea, 2024-03-01

Elekes Mihály - A szabadság tanulása

Számomra tanulságos ez az írás abból a szempontból, hogy önmagában nem elég ha ott van a tiszta szándék egy szabad tanulói környezet létrehozására, de mellette az is fontos, hogy ebben a szülők valósan partnerek legyenek, mert nélkülük csak felemásan sikerülhet. Vagy kiveszik a gyereket az iskolából, vagy egy ellenmondásos helyzetet teremtenek a gyerekben, hogy esetleg otthon, szülőkörbe nem élheti meg azt a belső szabadságot, aminek az izére ráérzett a szabad tanulói környezetben. A szülőnek is el kell indulnia a szabadság útján, ahhoz hogy a gyermekének ezt meg tudja engedni.
Az alábbi hivatkozásra kattintva letölti a dokumentum fájlt.
Ludescher Ottó, 2024-02-02

A személyreszabott oktatásé a jövő

Merjetek álmodni egy oktatási REND-SZERt, mely alapjaiban változtatja meg a tanuláshoz, készségek kialakításához való hozzáállást! Hozzuk az utópisztikus gondolatokat - melyek mindig előbb a szellemi térben születnek meg - le a valóságba! Szorítok nektek tanítók, pedagógusok, leendő iskoláskorúak szülei.
Emlékszem, vagy hat éve (de lehet több) ültünk össze néhány emberrel, ahol kinyilatkoztattuk ebbéli szándékunkat, és erőnket ajánlottuk ezen cél érdekébe.

Radó Péter oktatáskutató a FutureTalks Krizsó Szilviával podcastban - III./02. adás

Radó Péter oktatáskutató volt a FutureTalks podcast aktuális adásának vendége, aki szerint 2050-ben személyreszabott oktatási rendszerben tanulnak majd a fia...

Pagonyi Gabriella, 2024-01-18

Suliverzum - lehet másképpen az iskola

Valentinyi Veronika - a Suliverzum megálmodója, vezetője - még legkisebb fiamat tanította. Igen együttműködő, kíváncsi, és állandóan a gyerekek javát kereső embernek ismertem meg. Igazi elhivatott. Mikor kinőtte a hivatalos oktatási hálózatot, újba fogott. Igen bátran, saját módszerére építve azt.
Néhány éve már tanítja is a lelkes tanítókat.
Figyelmébe ajanlom, főleg a Szabad Tanulas csoport tagjainak.
Pagonyi Gabriella, 2024-01-14

Mary Rodwell - Indigó gyerekek, Csillagmagok inkarnációja

A mai időkben, az iskolák kerékkötőiként tekintenek a különböző nem belepasszoló gyermekekre. Pecséteket nyomnak rájuk, hogy megpróbálják belebénítani, belerokkantani az adott hálózatba. Ilyenek az Indigó, ADHD, Autisztikus és még sok más pecséttel illletettek. Mary elmondja, hogy ők bontani jöttek a rendszert.
Én magam is Indigó vagyok, ezért értem amiről beszél. Két évesen már igen komoly tapasztalataim voltak a csillagnemzettségemmel. Négy fiam is igen ‘fura’ gyermek. Akiket nem vittem tanácsadásra és nem kezeltettem. De teljes egészében elfogadtam olyannak, amilyenek. Némelyik mostanra derítette ki, hogy vele valami ‘baj’ van :) . Szerencsére nem bajként kezelik, csak igyekeznek megérteni.
Angol nyelvű

Mary Rodwell: Indigo Children & Starseeds Incarnating

Not a member? Sign up now at https://lightnet.org/joinJoin us for a broadcast and member workshop with the legendary pioneer Mary Rodwell. Her research of st...

Pagonyi Gabriella, 2024-01-13

A spirituális függőségről

Az átmenetben még erősebben felbukkannak azok az erők, amelyek próbára tesznek bennünket, hogy képesek vagyunk-e a saját tempónkban, tudatosan kapcsolódni szellemi önvalónkhoz.
Ládonyi János ebben az írásában higgadtan és tisztán tárja fel ezeket az erőket, azok megnyilvánulásait. Ezzel segít ébernek lenni, hogy haladjunk a szellemi úton és tudatos szellemi kapcsolódásból építkezzünk önmagunk és a közösség javára.
P. Horváth Andrea, 2024-01-03

Mado az oktatásról

Egyszerűen megfogalmazza a lényegét a gyermekekkel való foglalkozásról.

Mado az oktatásról.

Egy részlet Mado és Jakab István beszélgetéséből az oktatásról. A teljes interjút itt tudod megtekinteni: http://www.vntv.hu/vivanaturavideo.php?vid=7f40834d...

Pagonyi Gabriella, 2023-12-17

Soul - Lelki ismeretek

Az önismereti úthoz ajánlom ezt a kedves animációs filmet. Egyszerűen, egy történeten keresztül mutatja be azt a folyamatot, ahogyan ráismerhetünk arra, miért vagyunk a világban, mi a vállalt feladatunk és hogyan tudjuk ezáltal kibontakoztatni a tehetségünket. Vagyis mindezen keresztül hogyan találhatunk önmagunkra és teljesíthetjük ki magunkat - önmagunk és mások örömére. Szintén esik szó még a történetben a művészet, az alkotás szerepéről és folyamatáról, a lelkünkkel való kapcsolatunk megszakadásáról és még sok-sok fontosságról.

Azok számára pedig, akik ilyen keresésben vannak, szeretettel ajánlom az Egyéni utak - Magforrás csoportot is itt a Portálon.
P. Horváth Andrea, 2023-12-13

A bevásárlóközösségek társadalom-átalakító hatása

A bevásárlóközösségek olyan irányokat mutatnak, amelyek a helyi közösségeket megerősödését szolgálja, segíti a kistermelők megélhetését és az embereknek az egészséges élelmiszerhez való jutását. Benedek Zsófia, a Budafoki Kosár egyik szervezője, aki főállásban kutató, írása a Portfólió oldalán jelent meg. Nagyon szépen körbejárta témát ebben a cikkben.

Radikálisan új bevásárlási szokás terjed Magyarországon, amellyel mindenki nagyon jól járhat

A klímaszorongás egyre többeket sarkall életmódjuk zöldítésére, ennek pedig egy kiemelkedően fontos területe az élelmiszervásárlási- és fogyasztási szokások megváltoztatása. Akár a csomagolásmentesség, akár a kisebb karbonlábnyom elérése, akár a közvetlen termelő-kapcsolatok erősítése a cél, a bevás ...

Ludescher Ottó, 2023-11-06

Guruk árnyékélete: abúzus a spiritualitás nevében

Azt gondolom, az írás olyan rétegére mutat rá az emberi működésnek, amellyel szükséges foglalkoznunk ahhoz, hogy képesek legyünk tiszta szellemi kapcsolódásban lenni és az által vezetve teremthessük meg az új világunkat.
Ez már egy nagyon meredek része az emberi fejlődésnek, ami ugyanakkor épp a lényegét adja annak a mindannyiunkban ott lévő képességnek, hogy ezt éljük és ezáltal teremthessünk a fizikai síkon is.
A cikk egy jelenséget mutat meg, azonban ha elmélyedünk benne, akkor fontos felismerésekre juthatunk, ami segíthet a saját szellemi kapcsolódásunk tudatossá válásában és megerősítésében.
Szívesen ajánlom a cikket továbbgondolásra és akár közös beszélgetésre is.

Bennem már egyébként is érlelődött egy személyes írás, amelyet most a cikk kapcsán sikerült is megfogalmaznom és közzétettem itt, a személyes írásaim között:
https://tarsadalmijollet.hu/iras/9/szellemi-vezetes-vagy-szellemi-vezetettseg

Guruk árnyékélete: abúzus a spiritualitás nevében - Drogriporter

Amikor W. S. Merwin amerikai költő és barátnője, Dana Naone 1975-ben elhatározták, hogy részt vesznek a buddhista Naropa Egyetem egyik tanfolyamán a Colorado állambeli Boulderben, még nem gondolták, hogy hamarosan rettegve fogják várni az elbarikádozott szobájukban, hogy rájuk törjék az ajtót. Pedig ...

P. Horváth Andrea, 2023-07-17

Aranyosi Ervin - Mikor leszek boldog

Aranyosi Ervin verseiben megláttam azt a új világot, amit magam is szeretnék építeni. Egy idézet a versből:
"Kedves embertársam,
akarj boldog lenni!
Kezdj el világunkért
te is sok jót tenni!
Nem várok túl sokat,
szívvel tedd a dolgod,
legyen szép világunk
felhőtlenül boldog!"
Ludescher Ottó, 2023-07-04

Dr. Gyulai Iván - Mi a különbség jólét és jóllét között

Dr. Gyulai Iván megfogalmazásában, hogy mi a különbség szükséglet és igény, jólét és jól-lét között.
"Ebben a harmadik részben arról kérdeztem, hogyan lesz valakiből ökológus, mesél az 50-es évek természeti gazdagságáról és az életútjáról, párhuzamosan a 70-es évektől zajló nemzetközi környezetvédelmi konferenciákról, eseményekről, azok hatékonyságáról. Beszélünk szükségletek és igények közötti különbségről, a GDP-ről és más alternatív jóléti mutatókról, arról hogy mi a különbség jólét és jól-lét között. Kérdezem az aktualitásokról, hogy mivel foglalkozik jelenleg?" - Laár-Sramkó Kata

Mi a különbség szükséglet és igény, jólét és jól-lét között? Dr. Gyulai Iván portré 3.rész

.Elérhetőségek:http://drlaarkata.hu/http://laaramlas.hu/laarsramkokata@gmail.com+363028504091. rész: https://youtu.be/XGM7av4mGLs2. rész: https://youtu.be/0c...

Ludescher Ottó, 2023-07-04