Jóllét Forrás

találkozási tér

Kezdeményezések hírek

Ezen az oldalon találhatod a kezdemenyezések híreit.

2024. év első hónapjai Az új világ hangjai program életében - Az új világ hangjai

A februári beszámoló óta újabb adásokat vettünk fel.

Minden, alább említett beszélgetés és kapcsolódó csoport is elérhető erről az oldalról:
https://tarsadalmijollet.hu/az-uj-vilag-hangjai


Egy nyitó beszélgetésünk volt, amelyben Gerzsány Robival az életközösségekről beszélgettünk. Ezt a beszélgetést már ketten vezettük közösen, Ludescher Ottóval.
Valamint a Lelki egészség csoport találkozójáról készült felvételt is közzétehettünk. Ennek témája az önfelvállalás volt.
Az Élelem-közösség élénkült fel leginkább abban, hogy újabb találkozókat is feltehettünk a hangcsatornán. A találkozókon a közösségi minőség állt a középpontban: magforrás közösség alakulása, valamint az egyéni és közös jövőkép és küldetés. A csoportnak kialakult egy első magja is.

A programhoz kapcsolódóan létrejött csoportok közül még a Szabad Tanulás csoport működik erőteljesebben. Ott is kialakult a kezdő mag, ami elsősorban még befelé figyelt (csoportmegállapodás készítése, bemutatkozó módosítása), azonban május 24-én már nyitott találkozót is szervez a csoport.

Még várat magára 

  • Az élet-közösség nyitó beszélgetés tematikus beszélgetése (elhalasztottuk), ehhez így még csoport sem alakult
  • A kommunikáció színeihez létrehozott Tiszta kapcsolódás csoport elindulása (technikailag létrejött a csoport, ám még nem kezdett el élni)
  • A Lelki egészség csoport magjának kialakulása. Emiatt a beszélgetések sem folytatódtak ott egyelőre.

A jelenlegi állapotot figyelve szándékunk szerint egyelőre a meglévő csoportok magjait erősítjük meg, ezáltal alakítjuk ki a működést és a közösségi minőséget, keressük további társainkat. Szintén terv, hogy a következő hetekben pótoljuk az élet-közösség tematikus beszélgetést, valamint hogy a Tiszta kapcsolódás csoport magjába megérkezzen legalább egy társunk, akivel a csoport működését beindíthatjuk.

P. Horváth Andrea, 2024-05-16


Ez történt szeptember óta - Az új világ hangjai

A programnak külön oldalt nyitottunk a Portálon: https://tarsadalmijollet.hu/az-uj-vilag-hangjai

Innen valamennyi adás és kapcsolódó esemény elérhető.

Az új világ hangjai program első lépéseként 2023 szeptemberben elkészült az első adás, amelyben Üsth Ilonával a lelki egészségről beszélgettünk. Ezt követte a nyitott tematikus beszélgetés, majd pedig hamarosan megalakult a Lelki egészség csoport is itt a Társadalmi Jóllét Portálon. Azóta már szerveztünk csoporttalálkozókat és úgy határoztunk a tagokkal, hogy havonta egyszer egy-egy, a lelki egészségünkhöz és önismereti utunkhoz kapcsolódó témát dolgozunk fel közösen.

A következő adás a szabad tanulásról szólt, amelyet szintén tematikus beszélgetés, majd pedig a Szabad Tanulás csoport megalakulása követett. Ott tudástárat építünk és egyéb programokat (társak keresése, tapasztalatcsere) szervezünk.

Szintén készült adás az egészséges élelemről valamint a kommunikáció színeiről, hasonlóképp tematikus beszélgetéssel és csoportokkal folytattuk ezeket a témákat is.

A hangcsatornára néhány tematikus beszélgetés is felkerült. Egyelőre úgy tűnik, hogy ez a folyamat életképes. Még ha a munkacsoportoknál az önmeghatározás, magképződés, célkitűzések megfogalmazása is most a fő feladat, tudtunk már nyitott találkozókat is szervezni.

A munka folytatódik. Továbbra is keresek még társakat, akik szervezőként, beszélgetőtársként és anyagi felajánlással tudják támogatni a programot.

 

P. Horváth Andrea, 2024-02-18