Jóllét Forrás

találkozási tér

Cloudillo - a Szabad Kooperációs Infrastruktúra


Napjainkban adataink nagy része multinacionális nagyvállalatok kezében van. Egyre többen ébrednek rá ennek veszélyeire, vagy legalábbis hátrányaira. A Cloudillo Platform egy olyan egyedülálló nyílt forrású alkalmazás platform létrehozását tűzte ki célul mely képes ennek a trendnek a megtörésére.
Segítségével olyan kényelmesen hozhatunk létre és oszthatunk meg tartalmakat, mint Google Drive-on, vagy éppen a közösségi oldalakon, mindeközben megőrizzük az adataink feletti teljes kontrollt. Megszabadulhatunk a nagyvállalati és kormányzati moderációtól, cenzúrától, a kéretlen reklámoktól, algoritmusok által "tukmált" tartalmaktól, vagy éppen annak veszélyétől, hogy egyik napról a másikra elveszítjük a virtuális térben felépített kapcsolatrendszerünket.
A projekt nagyon szoros összhangban van a portál által leírt új világ céljaival, segítségével egy olyan globális méretű kooperációs platform valósulhat meg, mely szabad, korlátok nélküli együttműködés lehetőségét biztosítja bárki számára mindenféle hatalmi kontroll nélkül.

Felvette: Hajba Szilárd, 2024-03-11