Jóllét Forrás

találkozási tér

Nyilvánosan elérhető csoportok

Csatlakozhatsz már meglévő csoporthoz és hozhatsz létre új csoportot is. Ha már tagja vagy egy csoportnak, akkor másokat is meghívhatsz.
Fontosság, hogy ez a felület nem helyettesíti a valós csoport életet, mindössze online támogatást ad a valós csoport élet szervezéséhez, a kapcsolattartáshoz.

Mire figyelj, amikor egy csoporthoz csatlakozol?
Alaposan olvasd el a csoport leírását és a csoport megállapodást. Akkor csatlakozz, ha valóban hívást érzel, hogy aktívan részt vegyél a csoport munkájában és vállalni tudod a csoport megállapodásban leírtakat.
A csoportba úgy tudsz belépni, ha elfogadod a csoport megállapodást. Ez egyben azt a felelősséget is jelenti, hogy betartod azt, és ha nem tartod be, akkor a csoport kezelője kizárhat a csoportból. Ezért ha bármiben bizonytalan vagy, akkor beszélj a csoport kezelőjével, illetve a tagokkal. Ha pedig szándékod ellenére sértetted meg a csoport megállapodást, akkor kérj tisztázó beszélgetést.

Hogyan működik egy csoportban a kommunikáció ezen a felületen?
A csoportban létrehozhatsz új témát, ezzel új beszélgetést nyitsz meg. Valamint hozzászólhatsz más által nyitott témához.
Alapbeállításban minden új témáról értesítést kapsz emailben. Ha érdekel a téma, két lehetőséged van:
  • Feliratkozol a témára. Ebben az esetben minden hozzászólásról email értesítést kapsz mindaddig, amíg fel vagy iratkozva.
  • Hozzászólsz. Ebben az esetben is értesítést kapsz az újabb hozzászólásokról.
Minden értesítő emailben lehetőséged van leállítani a további értesítéseket.
További fontosság, hogy a tiszta, átlátható kommunikáció elvét követve a hozzászólásodat nem tudod módosítani vagy törölni. Ha bármit pontosítani vagy javítani szeretnél, akkor azt új hozzászólásban teheted meg.
Fontos, hogy kommunikációd legyen erőszakmentes, értően és alaposan olvasd el a témát, a hozzászólásokat, kérdezz vissza, ha nem érthető bármi, és törekedj a lényegre törő fogalmazásra. Törekedj arra is, hogy ha a témát összetettnek látod, akkor vigyétek ki ezt az írásos online térből és személyesen beszéljétek meg.

Mi a teendő, ha már nem szeretnél a csoport tagja lenni?
Minden csoportra igaz kell legyen, hogy szabadon csatlakozhatsz hozzá -ha elfogadod a csoport megállapodást- és szabadon el is hagyhatod.
A csoport főoldalán találsz egy “Kilépek a csoportból” gombot. Erre kattintva tudod elhagyni a csoportot. A Jóllét Forrás oldal közösségi megállapodását szem előtt tartva kérjük, ne felejtsd el a csoport tagjait kilépés előtt tájékoztatni, hogy miért hagyod el a csoportot. Ha konfliktus helyzet miatt jutottál erre a döntésre, javasoljuk, hogy kilépés előtt kérj tisztázó beszélgetést, szükség szerint mediálást.
Mire figyelj, amikor egy új csoportot hozol létre?
A csoport létrehozásakor érthetően és lényegre törően fogalmazd meg a csoport leírását, hogy mi a csoportnak a témája, célja.
Szintén meg kell fogalmaznod a csoport megállapodást, hogy hogyan vagytok együtt a csoportban és milyen vállalásokat tesznek a csoport tagjai.
A csoport megállapodás nem lehet ellentétes a Jóllét Forrás oldal közösségi megállapodásában foglaltakkal, ám mélyítheti, bővítheti azt, valamint konkrét vállalásokat, egyedi jellemzőket tartalmazhat.
Ezért is van jelentősége annak, hogy a csoport leírását jól fogalmazd meg, hogy azt az is érthesse, aki most találkozik a csoporttal először.
Szerencsés, ha nem egyedül hozod létre a csoportot, így egy kis maggal már közösen tudjátok megfogalmazni mindezeket.
Ha a csoport a való világban már létezik, akkor annak alapján tudod itt a felületen is létrehozni a csoportot. Ebben az esetben a már meglévő bemutatkozást be tudod ide emelni. Ha esetleg még nincs csoport megállapodásotok, akkor ez jó alkalom, hogy közösen megfogalmazzátok.
A csoporthoz címkéket tudsz rendelni, így a közösséget kereső tagok, valamint más, kapcsolatot kereső közösségek számára is könnyebben megtalálhatóak lesztek.
Ha bármiben bizonytalan vagy, kérj segítséget a Jóllét Forrás Magtól!

Élelem-közösség alatt azt értjük, amikor termelők, szervezők, vásárlók egy olyan helyi közösséget alkotnak, amelynek célja, hogy tagjai körében megvalósítsa az egészséges élelem előállítását és eljuttatását olyan módon, hogy a közösség tagjai saját egyéni jóllétük és a közös jóllét megvalósítása során szorosan együttműködnek, tevékenységüket a természeti környezettel és az élelmet adó élőlényekkel összhangban végzik. Egyfajta sorsközösség ez, kölcsönös elköteleződéssel. Az Élelem-közösség csoport vállalt feladatai:- A közösségi minőséget kidolgozza, mind az idea, mind pedig a megvalósítás szintjén.- Az élelem-közösségeket segítse összekapcsolódni és fejlődni, tapasztalat cserével, közös gondolkodással és tudástár építésével- Működő közösségeket, minőséget és jó gyakorlatokat mutasson meg ... tovább
Ez a csoport Az új világ hangjai programhoz kapcsolódik, ahol egyik témánk a lelki egészség. Az előzményeket ezen az oldalon találod.  Mielőtt belépnél a csoportba, kérjük, hallgasd meg az oldalon elérhető adást (A lelki egészségről Üsth Ilonával), valamint olvasd el az első tematikus beszélgetés összefoglalóját (Kapcsolódó tematikus beszélgetés: Tematikus beszélgetés a lelki egészség kérdéséről). Ennek a csoportnak az a célja, hogy a lelki egészséggel foglalkozzunk: hogyan jelenik meg a jövőképeinkben, mit teszünk önállóan és közösségben azért, hogy a vágyott jövő felé tartsunk. A csoportban találkozókat szervezünk, valamint itt ezen a felületen tudunk kommunikálni, tartalmakat, kérdéseket, felvetéseket közzétenni. A csoport tagja lehet bárki, aki ehhez a célhoz kapcsolódni tud és a Társa ... tovább
A csoport azt a feladatot vállalja, hogy kimunkáljuk és magunkon belül, valamint saját magunk által külső környezetünkben működtessük azt a tiszta kapcsolódást, amely elősegíti, hogy szellemi-lelki-anyagi útvonalon tiszta teremtéssel építhessük az új világot. Egyéni és közösségi kapcsolódásokkal egyaránt foglalkozunk, aminthogy mindez egy áramló folyamatot alkot. A csoportalapító ehhez kapcsolódó írását itt találod: Tiszta kapcsolódás és az új világ teremtéseHogy pontosan milyen eseményekkel, cselekvésekkel és programokkal tesszük majd ezt, azt közösen alakítjuk ki a csoportban. Azokat a társakat várjuk ide, akik egyénileg és közösségi tereikben is a tiszta kapcsolódásra törekszenek és már felismerték, hogy szellemi-lelki-fizikai létező egysége alkotja emberi lényüket. A csoport tagjaiként ... tovább

Az új világ hangjai program egy hangcsatornát és kapcsolódóan tematikus beszélgetéseket, igény szerint pedig tematikus munkacsoportokat jelent.
A tematikus csoportok már önálló életet élnek, a program pusztán inspirálja azok indulását.
Ez a csoport azokat gyűjti egybe, akik szervezik a hangcsatorna beszélgetéseit és a kapcsolódó tematikus beszélgetéseket.
A kezdeményezés leírása ITT olvasható.
Az új világ hangjai hangcsatorna nyitó adása ITT érhető el.

A szabad tanulás számunkra egyet jelent a belső vezetettségben való kibontakozással. Ebben a folyamatban a gyermek önmagáért és a tanulás öröméért, vagy a maga által megfogalmazott személyes célok érdekében szerzi be a tudást, tapasztalást.  Saját lelkesedéséből és fejlődni akarásából tanul annyit, amennyit képes befogadni. Ez segíti őt a kiteljesedésében. Képességeinek megismerésében és a tanulási folyamatban egy szabad közösség adja a háttér támogatást.  A csoport célja, hogy a szabad tanulás minőségét kidolgozva rátaláljon olyan működő vagy induló kezdeményezésekre, melyek a szabad tanulás elemeit tartalmazzák. Ezeknek a kezdeményezéseknek egy olyan szellemi teret biztosítson, amely segíti kibontakozásukat, fejlődésüket és összekapcsolódásukat. A célból fakadó tevékenységeink - Megke ... tovább

A "Keltető" közösségi tér az új világ építésében részt vevők találkozási tere, ahol tapasztalatokkal, kapcsolatokkal és igény szerint konkrét eszközökkel, együttműködésekkel segítjük egymást. Ilyen módon egyfajta "keltető" folyamatban veszünk részt, ahol az új világ építő közösségek egymással összekapcsolódva fejlődhetnek. Ezen közösségek működése, cselekvése által pedig azt segítjük elő, hogy az új világ, a társadalmi jóllét életre kelhessen.

Ha érdekel - A kapitalizmus utáni új marketing szemlélet és abból megformálódó összekapcsoló tevékenység - A társadalmi és környezeti felelősséggel működő, tiszta kommunikáció - A közösségért működő, szolidáris gazdaság, találkozzunk itt. Hozz bátran kapcsolódó kérdéseket, problémákat, ötleteket, eseményeket, híreket, információkat.

Ez a csoport azt a feladatot vállalta, hogy a Jóllét Forrás találkozási tér fejlődését támogassa, őrizve annak értékrendjét és figyelmét az oldal küldetésén, célján tartsa. Ha szeretnél ebben a feladatban részt venni, jelezd a csoport tagjainak. Ezt követően egy személyes beszélgetésben segítünk közelebb kerülni a tudnivalókhoz, hogy felismerhesd, tudsz-e, ha igen, milyen módon tudsz kapcsolódni a csoport munkájához.