Jóllét Forrás

találkozási tér

Élelem-közösség


Élelem-közösség alatt azt értjük, amikor termelők, szervezők, vásárlók egy olyan helyi közösséget alkotnak, amelynek célja, hogy tagjai körében megvalósítsa az egészséges élelem előállítását és eljuttatását olyan módon, hogy a közösség tagjai saját egyéni jóllétük és a közös jóllét megvalósítása során szorosan együttműködnek, tevékenységüket a természeti környezettel és az élelmet adó élőlényekkel összhangban végzik. Egyfajta sorsközösség ez, kölcsönös elköteleződéssel.


Az Élelem-közösség csoport vállalt feladatai:
- A közösségi minőséget kidolgozza, mind az idea, mind pedig a megvalósítás szintjén.
- Az élelem-közösségeket segítse összekapcsolódni és fejlődni, tapasztalat cserével, közös gondolkodással és tudástár építésével
- Működő közösségeket, minőséget és jó gyakorlatokat mutasson meg azoknak, akik még keresik a saját megoldásaikat és társaikat.


Mindazokat várjuk ide, akik élelem-közösséget működtetnek vagy terveznek indítani, bármely életszakaszban is járnak a szervezéssel. Azokat is szeretettel látjuk, akik eljutottak arra a pontra, hogy az élelemre nem pusztán fogyasztási cikként tekintenek és felismerték, hogy az egészséges élelem biztosítása közös, tudatos feladatunk.

Csoport megállapodás:

A Társadalmi Jóllét Portál Közösségi megállapodása az irányadó a csoportban is. 


A csoport magforrás típusú körként működik. A magot a csoport elkötelezett aktív tagjai képezik. Ők vállalják azt a feladatot, hogy a meghatározott célt és minőséget figyelemmel követik, annak megtartása és fejlesztése érdekében lépéseket tesznek, valamint a fejlődést támogatják azzal, hogy segítik a csoport céljával és értékrendjével összhangban lévő igényeket, programokat és elképzeléseket megvalósítani.

Létrehozva: 2023-11-14, módosítva: 2024-04-04

A csoport csatlakozáshoz lépj be vagy regisztrálj az oldalon!