Jóllét Forrás

találkozási tér

Jóllét Forrás találkozási tér Közösségi megállapodásAlapértékeink, ami szerint működünk:
 • Alapvető viszonyulásunk
  az elfogadás, bizalom, a békés, szeretetteljes hangnem és a megértésre törekvés.
 • Személyesség
  A Jóllét Forrás oldalon személyek, saját nevükkel, valós profillal tudnak részt venni. Az új tagok a regisztrációval vállalják, hogy röviden bemutatkoznak és feltöltenek magukról fényképet. Így segítve elő az első kapcsolódásokat. Valamint vállalják, hogy személyes adatlapjukat frissen tartják.
 • Felelősségvállalás
  A regisztrációval vállaljuk, hogy ezeket a szabályokat betartjuk, a Jóllét Forrás oldalon és a kapcsolódó programokban való cselekvéseinkért felelősséget vállalunk. Ha úgy látjuk, hogy valamely tag szabályt sért, neki jelezzük elsőként, kérve, hogy ne tegye. Ha a szabálysértő nem változtat a hozzáállásán, továbbra is szabályt sért, akkor jelzés alapján az oldal működtetői a tagot kizárhatják az oldal használatából.
 • Szabad
  Itt minden ember szabad elhatározásából kapcsolódik és vesz részt a közösségben. Senkit nem "használunk", mozgatunk, manipulálunk, hogy valamit akár csak ennek a közösségnek az érdekében vagy bármely tag egyéb más céljai érdekében tegyen.
 • Tiszta, átlátható működés és kommunikáció
  A Jóllét Forrás oldal áttekinthetően működik (lásd tudnivalók és adatkezelés), folyamatai átláthatóak.
 • Egyenlőség
  A közösség tagjai egyenlő jogokkal rendelkeznek, amely jogok ugyanakkor nem sérthetik sem a másik szabadságát és egyenlőségét, sem a közösség célját.
 • Egyén és Közösség
  Az egyéni és a közösségi fontosság összehangolásával működünk, azaz a szolidáris működést szem előtt tartva, ám az egyén szabadságát nem sértve.
 • Hatalompolitizálás nincs
  Ez a tér nem kapcsolódik semmilyen módon hatalompolitikai formációkhoz, pártokhoz vagy folyamatokhoz. Az oldalon nem lehet semmilyen hatalompolitikai tevékenységet folytatni, sem egyéni, sem csoport szinten.
 • Fókuszáltság
  Szem előtt tartjuk a küldetést és a célt. Amikor kezdeményezünk valamit, akkor feltesszük magunknak a kérdést: hogyan szolgálja ez a közös jóllétet? A jelen és korábbi rendszerekkel csak annyiban foglalkozunk, amennyiben információkat és tapasztalatot merítünk belőle, hogy mit szeretnénk másképp és milyen lehetőségek nyílnak ezek elérésére.
 • Önszerveződés
  Az egyének és csoportok önállóan szerveződhetnek, kapcsolódhatnak. Bárki kezdeményezhet a Jóllét Forrás oldalon új csoportot, beszélgetést, eseményt, készíthet hírt, írást, alkotást, megoszthatja az ügyét, amelyhez társakat keres.