Jóllét Forrás

találkozási tér

Az új világ hangjai


Azért indítottam el ezt a kezdeményezést, hogy az új világ építői-cselekvői megmutathassák magukat, jövőképüket. Ezzel segítem új társak érkezését és az összekapcsolódásokat is. Valamint a beszélgetések másokat is inspiráljanak közös gondolkodásra, cselekvésre, belső és külső változásokra.
Fontos alapérték és egyben cél a tiszta kapcsolódás, ítéletmentes, egymásra figyelő szabad kommunikációs tér megvalósítása. A program lépéseinél pedig a természetes fejlődésnek és a szabad, egyenrangú kapcsolódásnak adunk teret.

Egy olyan hangcsatornát (podcast) indítottam 2023 szeptembertől, ahol az új világ építőivel beszélgetünk egy-egy témáról.
Mint például: új közösségi formák, lelki egészség, szellemi kapcsolódás, egészséges élelmiszer termelés, az új gazdasági működés kibontakozása, tanulás-iskola az új világban, egészség-gyógyítás. Első körben azokkal készül beszélgetés, akik a Társadalmi Jóllét Portálon már jelen vannak, aki amiben jártas. Később ajánlásra hívnánk még beszélgetőtársakat.
Nem okosakat kell mondani, hanem inkább olyan beszélgetéseket képzeljünk, ahol a résztvevők dialógusban van egymással, mind szellemi, mind lelki, mind fizikai-anyagi szinten értéket, új tudást, előrevivő gondolatokat adhatunk a hallgatóknak, egymásnak.
Az a cél, hogy az új világ építőinek a hangja eljuthasson a reménybeli-jövőbeli társakhoz, akik meghatározott területek és témák kapcsán csatlakozhatnak, így a hangunkkal is építjük a kapcsolatokat.

Az új világ hangjai program több lépésből áll:
1. Egy építővel beszélgetünk a saját cselekvéséről, jövőképéről, meglátásairól.
2. Az általa hozott témában tematikus beszélgetést szervezünk, ahol mindazok, akik ehhez kapcsolódnak, saját tapasztalattal és cselekvéssel beszélgetnek.
3. A téma folytatásaként igény esetén tematikus munkacsoportokat nyitunk, amelyben a témához kapcsolódóan feladatokat jelölünk meg (pl. tudástár építés, társkeresés, esetmegbeszélés és tapasztalatcsere)
Hogy innen hogyan tovább, az maguktól a résztvevőktől függ, például saját kezdeményezést is indíthatnak. Vagy "csak" áramoltatjuk az értékeket, mindenki a saját hatókörében építkezve.

Felvette: P. Horváth Andrea, 2023-07-10