Jóllét Forrás

találkozási tér
Lakóhely: Nyíregyháza

Legutóbb módosítva: 2024-06-02

Weboldal: Szabadlét

Bemutatkozás:

Életemre alapvetően elmondható, hogy folyamatos kereső voltam. Munkámban felváltva mint szoftverfejlesztő és pedagógus tevénykedtem.
Konzervatív környezetben nevelkedtem, ahol a vallásnak és a tradíciónak fontos szerepe volt. De mindig jellemző volt számomra, hogy nem egy az egyben elfogadom a társadalmi normákat, hanem kérdéseket teszek fel ez ügyben magamban.
Igazából akkor nyílt ki előttem a világ, mikor Budapestre kerültem. Ebben a kulturális és értékszemléleti pezsgésben tudtam szabadon keresni és felfedezni. Budapesten a 17 évnyi ott létem alatt módomban állt a különböző alternatív (társadalom jobbító, vagy a személyiségfejlődést segítő) kezdeményezéseket megismerni, bennük részt venni. 
Egy idő után eljutottam arra a pontra, hogy ki kell lépjek Budapest bűvköréből, ahhoz, hogy a tényleges megvalósítás irányába léphessek. Nagy érdeklődéssel voltam az öko közösségek, és az alternatív pedagógia irányában. Ennek okán 2017-2020-ban különböző helyeken éltem (Szentendre, Gödöllő, Nyim, Csömör), részt vettem ökofalu kezdeményezésben, magántanuló csoportban tanítottam.
2020 tavaszától Nyíregyházára költöztem és érdeklődésem a helyi gazdaság támogatásának irányába fordult. A Nyíregyházi Kosár kezdeményezéshez csatlakoztam és bevásárló közösségeket segítő rendelési weboldal szoftverfejlesztője voltam 2024 májusig. 
Mindezen társadalom jobbító kezdeményezés kipróbálás után eljutottam a felismeréshez, hogy úgy tudok a helyemre kerülni, ha kapcsolódom a belső (mag)forrásomhoz és ez alapján cselekszem. Így tudok a saját küldetésemben lenni és rátalálni küldetés társakra, együtt formálni magforrás közösségeket.  Ebben látom az új világ épülésének lehetőségét.
Ebből fakadóan most a fő feladatomnak érzem a Jóllét Forrás oldal fejlesztését és annak kibontásában való részvételt, illetve a "Keltető" közösségi tér kezdeményezésben való aktív részvétel (ami szellemiségében megegyezik a Jóllét Forrás oldaléval).

Amiért itt vagyok a Jóllét Forrás oldalon:

Szeretnék egy olyan támogató környezet létrehozásában részt venni, ami segíti a magforrás típusú csoportok és közösségek szerveződését. Úgy hiszem, hogy ezek a magforrás közösségek fognak tudni hálóba szerveződni és létrehozni az új világ társadalmi szövetét, biztosítva az abban részt vevők számára (ökológialag is fenntartható módon) az emberi jóllétet.

Ez ami lelkesít, amivel a következő hónapokban foglalkozni szeretnék:

A Jóllét Forrás oldal fejlesztése, aktív részvétel az Élelem-közösség és a Szabad Tanulás csoportban.

Jártasság, tudás: közösségszervezés, gyermekközpontú pedagógia, webfejlesztés

Érdeklődés, tanulás: organikus fejlődés, kommunikáció, közösségszervezés