Jóllét Forrás

találkozási tér

A társadalmi változás szintjei

Véleményem szerint az új, együtműködő, szeretet alapú társadalom kialakulásához három szinten szükséges a változás: egyéni, közösségi (helyi) és össztársadalmi (térség, ország) szinten.

Belső szabadsággal rendelkező, önvezérelt, de az egójukon túltekinteni tudó egyének tudnak erős, együttműködő közösségeket alkotni. Igazi társadalmi változások pedig az erős helyi közösségek hálózatos együttműködésén keresztül lehetséges.

Ennek alapján azt gondolom, hogy ezen a három szinten kell segíteni a folyamatokat, ami afelé hat, hogy ezek a változások megtörténjenek. Ebben az információ technológiának is lehet szerepe, de csak olyan szinten és mértékben, ami segít az önmagunkra találásban és a közösségi együttműködésben.

A társadalmi változás szintjei

Egyéni szint: Olyan oldalak, alkalmazások fejlesztése, amelyek segíteni tudja az egyéni változást, hogy az emberek könnyebben megtalálhassák személyes útjukat, felvállalva a világban önmagukat.

Közösségi szint: Olyan oldal fejlesztése, amely segíti a tudatosság útján haladó embereket az egymásra találásában, a közösségi minőség kialakításában, ápolásában.

Társadalmi szint: A helyi közösségek/körök összekapcsolása, ügyek, témák mentén és a támogatói környezet fejlesztése annak érdekében, hogy az együttműködés ezen helyi körök között minél magasabb színvonalú legyen.

Ludescher Ottó, 2022-08-08, módosítva: 2024-02-29

<< Írások