Jóllét Forrás

találkozási tér

Egészséges élelem, élelmiszerközösségek

     << Az új világ hangjai

Ez a találkozó már lezajlott. Ha lemaradtál róla, itt meghallgathatod a beszélgetés felvételét:

https://podcasters.spotify.com/pod/dashboard/episode/e2bu6t6

Ha szeretnél bekapcsolódni a folytatásba, csatlakozz az Élelem-közösség csoporthoz itt a Portálon:

https://tarsadalmijollet.hu/csoport/12/elelem-kozosseg

--o--

Milyen az egészséges élelem, élelmiszer, és hogyan kapcsolódhatunk közösségbe azokkal, akik hasonlóképp látják annak jelentőségét, hogy "Az vagy, amit megeszel"?
Az új világ hangjai tematikus találkozóján ez alkalommal arról beszélgetünk, abban a bizonyos vágyott jövőben hol van a helye az élelmiszernek és hogyan biztosíthatjuk, hogy mindenki egészséges élelemhez juthasson. Beszélni fogunk a közösségi vonatkozásokról is: bevásárlóközösségek, kosárközösségek, élelmiszerközösségek és más formák.

Szeretettel várunk a beszélgetésbe élelmiszer termelőket, vásárlókat, kosárközösség szervezőket, táplálkozási szakembereket és  mindenkit, aki érintettnek érzi magát ezzel a témával bármilyen szempontból és van elképzelése, véleménye, gondolata és kérdése az egészséges élelmiszer és az élelmiszerközösségek kapcsán.

Időpont: 2023. november 9. 18.00-20.00

Zoom helyünk: https://us06web.zoom.us/j/87917157751

Jelentkezés az eseményre: Jelentkezési lap

Részvételi díj nincs.
A szervezők Az új világ hangjai program fenntartásához bármekkora összegű hozzájárulást köszönettel elfogadnak. Ha szeretnél hozzájárulást adni, kérjük, vedd fel a kapcsolatot szervező társunkkal.

Az új világ hangjai hangcsatornán új világot építő társainkkal beszélgetünk arról, milyen jövőt szeretnének, és ennek megvalósulása érdekében ők mit tesznek. Különféle területeken jártas, cselekvő emberek ők, a saját hivatásuk, területük az, amiről ilyen formán beszélgetünk.

Minden adáshoz kapcsolódik egy tematikus beszélgetés is.
Ez az esemény a 2023. október 19-én adásba kerülő beszélgetéshez kapcsolódik. Kálmán-Juhász Orsolyával beszélgettünk, témánk az egészséges élelem és az élelmiszerközösség volt.

A beszélgetés erre az adásra épül, az adás mintegy felvezeti a beszélgetésünket. Ezért kérjük, ha szeretnél részt venni az eseményen, hallgasd meg a kapcsolódó adást itt:

Egészséges élelem és élelmiszerközösségek -  Kálmán-Juhász Orsolyával beszélgettünk

 

A beszélgetés online formában, Zoom-on lesz. Formája: lazán vezetett beszélgetés. Azaz lesz egy laza fonala és moderálása a beszélgetésnek, ám alapvetően egy szabad beszélgetésben leszünk együtt, ahol minden jelenlévő megosztja a tapasztalatát, meglátásait, kérdéseit és így kapcsolódunk egymáshoz. A beszélgetésen Kálmán-Juhász Orsolya beszélgetőtársunk is részt vesz majd.
A beszélgetés a résztvevők igénye szerint újabb találkozókkal folytatódhat, amelyeknek célja a kapcsolatépítés, az együtt gondolkodás és adott esetben valamiféle közös cselekvés kibontakozása.
A tematikus beszélgetésről felvétel készül, melynek hangfelvételét elérhetővé tesszük "Az új világ hangjai" hangcsatornán, hogy aki később szeretne bekapcsolódni a folytatásba, megtehesse:


 

Eseményt felvette: P. Horváth Andrea, 2023-10-19, módosítva: 2023-11-14