Jóllét Forrás

találkozási tér
Lakóhely: Pécs

Legutóbb módosítva: 2023-05-25

Bemutatkozás:

Pedagógiai asszisztensként dolgozom egy pécsi általános iskolában. Gyermekem már az önálló életét éli Hollandiában. Mióta az eszemet tudom, mindig azt éreztem, hogy valahogy nem kerek ez a világ, mert túl sok a képmutatás vagy a társadalmi rendszerünk van hazugságra felépítve. Kereső úton vagyok még a mai napig is. 2020 óta pedig teljesen világossá vált, hogy kettészakadt a világ. Azóta keresem a hozzám hasonlóan gondolkodók közösségét, itt Pécsett sikerült is összehozni egy kis baráti társaságot, amit egyesületté kovácsoltunk, akik között végre otthonra leltem. Célunk, hogy igazán közösség legyünk, és keressük azokat is akikkel együtt tudunk gondolkodni és tenni egy barátságosabb, élhetöbb világért.  Nálam a hangsúly a cselekvésen van, a tenni akaráson. Hálás vagyok az iskolámért, mert hagynak tevékenykedni egy olyan programban, hogy a gyerekek között is hozzunk létre közösséget élménypedagógiai eszközökkel. Gondolkodjunk másképp, csináljuk másképp, hogy élhetőbb legyen a ránk szabott idő. Szabadidőmet a papírfonásnak, mandalafestésnek, és a reggeltől-estig a természetben, erdőben, kertben levésnek szentelem.  

Amiért itt vagyok a Jóllét Forrás oldalon:

A reményem annyi, hogy kicsiny hazánkban a technolőgiának köszönhetően kapocsolatba kerülhessünk mindazokkal, akiknek számít a társadalmi jóllét másképp.

Ez ami lelkesít, amivel a következő hónapokban foglalkozni szeretnék:

Egy közösségben gondolkozó ismerősünktől kapott az egyesületünk egy kis kertet közösségi művelésre. Nagyon szeretném, ha ez a kis földterület olyan hely legyen, ahol mindenki szívvel-lélekkel ott van, együtt gondozzuk, éltessük, és majd tovább léphessünk együtt.

Jártasság, tudás: kreatívitás, művészet-terápia, virtuális asszisztencia, papírfonás, önismereti társasjáték

Érdeklődés, tanulás: asztrozófia, önfenntartás, organikus fejlődés, személyiségfejlesztés, természetes vezetés