Jóllét Forrás

találkozási tér
Lakóhely: Alsómocsolád, Komló

Legutóbb módosítva: 2023-03-22

Bemutatkozás:

Gyerekkoromban Gerald Durrell szerettem volna lenni. Felnőttként Ruth Stout. Elég határozott értékrendem és elképzelésem van arról, hogy hogyan szeretnék élni, csak sokszor türelmetlen vagyok és félek kockázatot vállalni. Gyakran szorongok - a klímaváltozás miatt, a gazdasági helyzet miatt és a társadalmi krízis miatt. Úgy érzem, hogy az egyetlen kiút ebből a szorongó, depressziós állapotból, ha teszek valamit. Ha akkor is abba az irányba megyek, ami szerintem helyes, ha az nem az általánosan elfogadott. Ha akkor is úgy viselkedem, ahogy szerintem egy normális társadalomban viselkedni kell, ha a jelenlegi társadalmunkat, kultúránkat nem tartom normálisnak. 

Igyekszem felelősséget vállalni saját magamért. Igyekszem segíteni másoknak is ebben. Igyekszem rendszerben látni a dolgokat és hosszú  távban gondolkodni. De ezek közül egyik sem megy egyedül. Szükségem van egy olyan közösségre, ahol hozzám hasonlóan gondolkodnak, ahol tanulhatok és ahol tanítanak, ahol segíthetek és ahol segítenek. Ahol nem kell vitázni az alapértékekről, de nem korlátoznak ideológiák, dogmák. 

Amiért itt vagyok a Jóllét Forrás oldalon:

Szeretnék hozzám hasonlóan gondolkodó társakat találni. Szeretnék tanulni, segítséget kapni és adni. 

Ez ami lelkesít, amivel a következő hónapokban foglalkozni szeretnék:

A munkámban azzal foglalkozom, ami érdekel, amit szeretek csinálni és amihez értek és szerintem jó is vagyok benne. Ez a fenntarthatóság, környezetvédelem, közösségfejlesztés. De nyilván ezeken a területeken is van még mit tanulnom. 

Eközben szeretném a saját életemet is fenntarthatóbbá, egészségesebbé, önfenntartóbbá tenni.  Ehhez szeretnék minél több ismeretet, gyakorlati tudást megszerezni és társakat találni a közös gondolkodáshoz, tervezéshez, akár a megvalósításhoz is.

Szeretném a munkát és a saját életemet, egy közösségi, vagy társadalmi vállalkozásban úgy ötvözni, hogy meg is tudjak élni abból, amit szeretek csinálni, amiben jó vagyok és amire a Világnak is szüksége van.

Jártasság, tudás: környezeti hatások, közösségszervezés, permakultúra, projektvezetés, rendszertervezés, virtuális asszisztencia

Érdeklődés, tanulás: kommunikáció, önellátó gazdálkodás, organikus fejlődés, személyiségfejlesztés, természetes vezetés, új marketing