Jóllét Forrás

találkozási tér
Lakóhely: Budapest

Legutóbb módosítva: 2024-01-27

Weboldal: Társadalmi Vállalkozás, Anima Egyesület, Innovációs Tehetségsegítő Tanács

Bemutatkozás:

 

Egy kis zalai faluban, Muraszemenyén nőttem fel egy erdőkkel, dombokkal és vizes élőhelyekkel átszőtt vidéken. Az ELTÉ-n végeztem szociológia - magyar nyelv és irodalom - történelem szakon. Később Samling projektmenedzsmentet, vidék/település- és közösségfejlesztést tanultam. A 90-es években ruhakészítő és fehérnemű gyártó vállalkozó voltam.

2002-től a nonprofit szektorban dolgozom, a nagykanizsai Civil Fórum és a Civil Iroda, a Keszthely és Hévíz Térségi Tehetségsegítő Tanács ésa Magyar Innovációs Tehetségsegítő Tanács alapító tagja vagyok. 2003-tól az Anima Társadalmi és Kulturális Innovációs Egyesület és újabban (2023. októberétől) a Magyar Innovációs Tehetségsegítő Tanács elnöke, 2018-tól az ECOVAST Egyesület elnökségi tagja.

20 éve foglalkozom civil szervezetek menedzselésével, projektek kivitelezésével a hálózatépítés, civil érdekvédelem, ifjúsági munka, közösség-, település- és vidékfejlesztés területén, újabban nemzetközi és határon átnyúló projektekben.

64 éves vagyok, 2 felnőtt gyermekem van és 2 unokám, akikre büszke vagyok.  

A jelenlegi fő projektem a Helyi Fejlesztők Hálózata  az elkövetkezendő egy évben. A civil hálózatépítő projekt kezdeményezője, ötletadója vagyok, amelynek a kidolgozásában az ECOVAST Egyesület munkatársai segítettek. Velük egy olyan csapat tagjának érzem magam, akik elkötelezettek a vidékfejlesztésben és egy megtisztelő és értelmes kihívást jelentő feladatnak tekintik a Börzsöny-Duna-Ipoly Régió és az itt található települések fejlesztését.

Eddig vállalt szerepek: szociális segítő (autistákkal és tanulási nehézségekkel küzdő emberekkel), nonprofit szervezeti vezető, kapcsolat- és hálózatépítő, közösségfejlesztő, projektgeneráló és tervező, pályázatíró.

Amiért itt vagyok a Jóllét Forrás oldalon:

Azt remélem, hogy itt szívtérből, a legmagasabb szintű tudatosságuk által inspirált emberekkel találkozom -akiknek a helyén van a szívük és az eszük-, akikkel egymást támogató személyes fejlesztés és küldetéscsoport építés fog történni. Ennek a lehetőségét és közegét érzem az edddig látott nyilatkozatok alapán és bízom abban, hogy mindez a honlap mottójaként felírt Weöres Sándor idézet szellemében fog megvalósulni.

Ez ami lelkesít, amivel a következő hónapokban foglalkozni szeretnék:

Szeretnék részt venni társadalmi innovációs kezdeményezésekben, szellemi műhelyekben, kreatív csoport- és személyiségfejlesztő munkában.

Jelenleg elsősorban személyiségfejlesztéssel, tehetséggondozással és társadalmi innovációval foglalkozom. Tanárként csak néhány évet dolgoztam, de nagyon szerettem tanítani, a volt piarista diákjaim a „Holt költők társaságaként” emlegetik az életüknek ezt az időszakát. Szívesen nyítnék az életemben újra teret ennek a tevékenységnek.

Szeretném megtanulni a pályázatokon kívüli erőforrásszervezést (fundraising, crowdsourcing, követes adománygyűjtés stb.), nemzetközi erőforrásszervező alapítványt létrehozni és üzemeltetni magyar társadalominnovációs projektek támogatására, kivitelezésére, amelyhez küldetéstársakat és/vagy befogadó csoportot keresek.

Amit szívesen csinálok:

  • Társadalmi innováció, település- és vidékfjlesztés,
  • Nonprofit szervezetek menedzselése,
  • Kreatív csoportmunka és facilitálás,
  • Tehetségsegítő, önismereti, önmegvalósító, valamint küldetést támogató személyes tanácsadás és mentorálás,
  • Tanítás: ön-, csoport-, ember- és társadalomismeret, innováció és változásmenedzsment,
  • Tanácsadóként szívesen közreműködök pályázati és egyéb projektek tervezésében,
  • Szeretek főzni baráti társaságban egymás örömére és közösségi alkalmakon.

Érdeklődési köröm:  Kapcsolatdinamika, erőszakmentes kommunikáció, módszeres empátia, rendszerszemlélet, szociokibernetika, Expert-Operator Rendszer, Integrál Elmélet, spiráldinamika, TEAL szervezetfelesztés, kreativitás és innováció, szociokrácia, holachrácia, ön-, csoport- és társadalomismereti, önmegvalósító, tehetségkutató, küldetésbe és hivatásba helyező, társadalominnovátor és változásmenedzser képzések, hazai és nemzetközi hálózatépítés KapcsolatiZóna térképezéssel, közösségi vállalkozás startup, KüldésTéstársTaláló Web3 alkalmazás fejlesztése, ÉrtékKéplet szoftver fejlesztése a TársadalmiÉrték mérésére, tanuló szervezet modellezése, a csoport kreatív evolúciója, exponenciális intelligencia fejlesztés, életképes társadalmi termékek és szolgáltatások prototípusának fejlesztése és NemesMarketingje.

Jártasság, tudás: erőforrásagazdálkodás, folyamatfejlesztés, hálózatszervezés, közösségszervezés, kreatívitás, segítő beszélgetések