Jóllét Forrás

találkozási tér

Helyi Fejlesztők Hálózata - Nagybörzsöny, Vác


Soha ne kételkedj abban, hogy gondolkodó, elkötelezett állampolgárok egy kis csoportja képes megváltoztatni a világot; valóban, ez az egyetlen dolog, ami valaha is működött. - Margaret Mead

Az ECOVAST Egyesület a Stronger Roots pályázat révén lehetőséget kapott arra, hogy egy másfél éves térségi fejlesztési folyamatot kezdeményezzen a Börzsöny-Duna-Ipoly Régióban.

A projekt megvalósítási helyszíne a BDI Régió 17 települése:

Bernecebaráti, Ipolydamásd, Ipolytölgyes, Kemence, Kismaros, Kóspallag, Letkés, Márianosztra, Nagybörzsöny, Nagymaros, Perőcsény, Szob, Szokolya, Tésa, Vámosmikola, Verőce, Zebegény

Vidékfejlesztéssel foglalkozunk, amely az itt élő lakosság életszínvonalának és életminőségének javítása érdekében legjobb tudásunk szerint megtett lépések sorozata. A rendelkezésünkre álló erőforrások okán ezek kis lépések lesznek, mégis hiszünk benne, hogy az általunk kezdeményezett kapcsolatépítő folyamat túlmutat rajtunk és messzire fog vezetni.

Lehet, nem is tudjuk elképzelni, mennyire, talán az „üveghegyen túlra”, egy több szálon Kapcsolódó Régióba és mindannyiunk számára élhető, értelmes jövőt biztosító Együttműködő Társadalomba.

Céljaink:
- A helyi emberek részvételének radikális átgondolása és újraszervezése, vagyis egy transzformatív innováció kivitelezése a társadalmi részvételben a céltelepüléseken és térségi szinten egyaránt.
- A helyi kezdeményezések szereplőinek hálózatba szervezése.
- Egymás érzelmi támogatása.

Abban bízunk, hogy rajtunk kívül még sokan mások is felismerik, hogy sürgős és fontos feladatról van szó és ezért ők is készek lesznek felvállalni az egyeztetett célok elérése érdekében az együttműködést és a közös munkát.

A részletes projekttervet itt találod: https://hazatalalok.hu/projekt-bamutatasa/

Felvette: Gyertyánági Endre, 2023-10-17