Jóllét Forrás

találkozási tér

Tematikus beszélgetés: A kommunikáció színei

Ez az esemény már lezajlott. A beszélgetés felvételét itt hallgathatod meg:

Tematikus beszélgetés - A kommunikáció színei

Ha szeretnél aktívan kapcsolódni a folytatáshoz, regisztrálj/lépj be a Portálra és csatlakozz a Tiszta kommunikáció csoporthoz.

Ha egyelőre csak távolabbról szeretnéd követni a programot, iratkozz fel a hírlevél listára, hogy értesíthessünk a friss történésekről és lehetőségekről.

--o--

Időpont: 2024. január 10. 18.00-20.00 óra

Helyszín: online, Zoom alkalmazás

Jelentkezés az eseményre: https://forms.gle/eDZgSVoaNCc49Nox8

Az új világ hangjai tematikus beszélgetés témája ezúttal a kommunikáció. Annak jelentősége, formái és keretei. A kommunikációt itt tág értelemben vesszük: az önmagunkhoz való kapcsolódástól az önkifejezésen keresztül a közösségi kommunikációig.

A beszélgetés előzménye: M. Tamás Anna -  A kommunikáció színei: önismeret, művészet, közösség című hang-adása, amelyet itt lehet meghallgatni:
https://podcasters.spotify.com/pod/show/az-uj-vilag-hangjai/episodes/M--Tams-Anna---A-kommunikci-sznei-nismeret--mvszet--kzssg-e2coh9k/a-aabta6d

A beszélgetés fókuszában ez a téma áll: ki milyen módon cselekvő a kommunikációs formákban és területeken, ki milyen módon látja a kommunikáció szerepét és kereteit abban a jövőképben, amit lát és amiért tesz.

A beszélgetésben a jelenlévők a kommunikációhoz való kapcsolódásukról beszélnek a nyitó körben: ki mivel foglalkozik, mi foglalkoztatja, milyen terület a sajátja a kommunikációból. Ezzel tudjuk körvonalazni is a részterületeket.
Beszélünk arról is, ki milyen szerepet-feladatot lát a kommunikáció számára úgy egyáltalán és az új közösségek életre hívásával-fejlődésével kapcsolatban.
Majd arról beszélünk, ki milyennek képzeli a saját kommunikációs jövőképét: értékek, kommunikációs módok és eszközök.
Valamint azzal is foglalkozunk, milyen feladatok, nehézségek vannak azzal kapcsolatban, hogy a vágyott jövőkép válhasson valóra.
Megpróbálunk a beszélgetés végére eljutni addig, hogy a kommunikációs témákat szétszálazzuk és megbeszéljük, milyen formában és programokkal folytassuk ezt a témakört.
Ez egy ajánlott vezérfonal, teret hagyva a találkozó természetes alakulásának.A beszélgetés lazán vezetett dialógus forma: néhány kérdéssel segítjük a kibontakozását, hogy egymáshoz kapcsolódva, egymásra figyelő térben új felismerésekre juthassunk így együtt. 

Kérjük, a kezdés előtt 5-6 perccel csatlakozz be, ellenőrizd a kamerádat és a mikrofonodat, hogy aktívan bekapcsolódhass a beszélgetésbe.  
A beszélgetésről felvétel készülhet, amelyről a találkozó kezdetekor közösen állapodunk meg, hogy milyen körben lesz elérhető. Ennek oka, hogy a beszélgetésnek lehet újabb találkozó a folytatása, ezzel segíthetjük a később érkezőket.   

A találkozó mindenki számára nyitott, akit ez a téma érdekel.

A részvétel díjmentes, a program működtetéséhez támogatást köszönettel elfogadunk.

 

Eseményt felvette: P. Horváth Andrea, 2023-12-04, módosítva: 2024-01-19