Jóllét Forrás

találkozási tér

Hírlevelek és értesítések

Értesítések
 
Az oldalon regisztráltak többféle értesítést kaphatnak. Az értesítések emailben érkeznek, valamint a legfontosabbak belépés után a jobb felső résznél található harangocskában is megjelennek.
Mi mindenről kapsz/kaphatsz értesítést?
 

Egyéni, technikai jellegű értesítések
  • Sikeres regisztráció
Amikor regisztrálsz az oldalra, először csak nevedet, jelszavadat és email címedet kell megadnod. Erről kapsz egy visszaigazoló mailt, amiben a hivatkozásra kattintva meg kell erősítened a regisztrációdat. Emiatt is fontos, hogy jól add meg a mail címedet. Ha nem kapnád meg, érdemes a spam/levélszemét mappákban is keresned. Ha ott sincs, akkor pedig a jolletforras (kukac) gmail.com címre írj és segítünk.
A sikeres regisztráció megerősítése után beléphetsz az oldalra és amikor az adatlapodat is feltöltötted (erről írtuk korábbi bejegyzésben), minden szolgáltatást használatba tudsz venni az oldalon.
  • Elakadt folyamat
Ha regisztráltál az oldalon, ám a következő egy hét folyamán nem töltötted ki az adatlapodat, akkor egy segítő maillel igyekszünk támogatni. Ez nem automatikus üzenet, hanem a Jóllét Forrás Mag csapata készíti el az üzenetet, tartalma attól függően változik, hogy milyen hiányosságot látunk. Például minden kész, csak nem töltöttél fel portré képet.

Fontos! Bár már a regisztrációnál felhívjuk rá a figyelmet, mégis előfordul félreértés: Az oldal szolgáltatásait (csoportba belépés, írások létrehozása, magán üzenet készítése stb.) akkor tudod használni és akkor válsz a többiek számára is láthatóvá, ha a bemutatkozásodat is elkészíted. Erre ismételten felhívjuk a figyelmedet ebben az emailben.
  • Elfelejtett jelszó
Ha elfelejted, kérhetsz új, ideiglenes jelszót a belépésnél. Erről emailt küldünk.
  • Beállítások
Az adatlapod Beállítások pontjánál kiválaszthatod, hogy milyen történésekről kérsz még értesítést. Azt javasoljuk, válaszd ki mindet és ha később soknak tartanád, ki tudod venni a jelet annál, amire nincs szükséged.
 
Egyéni, tartalmi jellegű értesítések
  • Magán üzenet
Amikor valaki a társak közül magán üzenetet ír Neked, akkor erről kapsz emailt. Az email értesítésben rövidebb üzenetet teljes terjedelmében olvashatsz, hosszabbnak pedig az elejét látod a levélben. Úgy tudod elolvasni, valamint úgy tudsz válaszolni az üzenetre, ha rákattintasz az emailben található hivatkozásra, belépsz az oldalra.

Fontos! Ha az értesítő emailre válaszolnál, akkor azt az üzenet írója nem látja, csak az oldal kezelői. Erre az értesítő emailben felhívjuk a figyelmedet.
  • Írások
Ha egy általad publikált íráshoz hozzászól valaki, szintén értesítünk. (Beállításoknál kikapcsolható.)
 
Csoporthoz kapcsolódó értesítések
  • Új tag a csoportban
A csoport kezelője kap értesítést, ha az általa kezelt csoportba új tag érkezett.
  • Csoport esemény
A csoportodban létrehozott eseményről kapsz értesítést. (Beállításoknál kikapcsolható.)
  • Csoport közlemény
A kiemelt fontosságú híreket a csoport kezelője közleménybe tudja tenni. Ezekről a közleményekről a csoport tagjaként értesítést kapsz.
  • Új téma, új hozzászólás a csoportban
Ha valaki a csoportban új témát, beszélgetést indít, arról értesítést kapsz. (Beállításoknál kikapcsolható.)
Ha érdekel a téma, akkor belépést követően a beszélgetésnél meg tudod jelölni, hogy a hozzászólásokról is kapj értesítést. Így nyomon követheted a beszélgetést, az új hozzászólásokat. (Beállításoknál kikapcsolható.)
Ha Te indítod a beszélgetést, akkor pedig minden hozzászólásról kapsz értesítést. (Beállításoknál kikapcsolható.)
Ha Te szólsz hozzá egy beszélgetéshez, az ehhez fűzött további hozzászólásokról is értesítést küld a Portál. (Beállításoknál kikapcsolható.)
 
Történések
 
Az oldalon egy helyre gyűjtjük a legújabb történéseket:

Itt találod az elmúlt egy hónap történéseit, minden, ami új: tagok, események, csoportok, írások, csoport hírek, hírlevelek, kezdeményezések, ajánlók.
Attól függően látod a tartalmat, hogy regisztráltál/beléptél-e az oldalra, valamint hogy mely csoportoknak vagy tagja. Ha nem vagy belépve, illetve nem regisztráltál, akkor csak a nyilvános információkat éred el. 
Például azoknak az új társaknak a bemutatkozóit, akik nyilvánossá teszik azt, ám ha belépsz, akkor azokét is láthatod, akik csak oldal szintű láthatóságot állítottak be a bemutatkozásukhoz. Ugyanígy: ha egy csoport eseménye csoportszintű, belépve is csak akkor látod, ha a csoport tagja vagy. Ha az esemény oldal szintű, az oldalon már regisztráltak látják, belépést követően akkor is, ha annak a csoportnak nem tagjai. Ha pedig egy esemény nyilvános, akkor a nem regisztáltak, valamint a tagok belépés nélkül is láthatják.
 
A harangocska
 
Az oldalra belépéskor a jobb felső sarokban látsz egy harangocskát. Ha történt valami új, ami érint Téged, akkor ott egy zöld háttérben szám jelenik meg.
Ide kerülnek a csoportjaiddal kapcsolatos legújabb történések: új esemény, új téma, valamint ha hozzászóltak egy beszélgetéshez, amelyet indítottál és követsz. A harangocskában a még olvasatlan értesítéseket jelöli a zöld hátterű szám. Ha a harangocskára rákattintasz, ott sorakoznak a legutóbbi két hét értesítései.
 
Oldal (belső) hírlevél
 
Mivel nem szeretnénk túlterhelni email üzenetekkel, ezért az oldal egyéb történéseiről nem küldünk ilyen értesítőket. Erre az oldal hírlevél szolgál. Ezt a hírlevelet havonta legfeljebb két alkalommal küldjük az oldalon regisztrált társak részére. A hírlevélhez a Google Csoportok megoldást használjuk. Ez egy levelezőcsoport, emailben érkeznek a hírlevelek azok részére, akiket a levelezőcsoportba felvettünk. Jelen esetben tehát az oldalon regisztrált társaknak. A hírlevélről le tudtok iratkozni bármely email alapján található leiratkozási hivatkozásra kattintva.
A hírlevelekben beszámolunk a legfrissebb fejlesztésekről és történésekről. Mint hogy új csoport, esemény, írás, kezdeményezés született az oldalon. Valamint itt írunk az új társakról és egyéb, az oldalhoz kapcsolódó változásokról, eseményekről, tudnivalókról.
 
Az oldal hírleveleket kihelyezzük nyilvánosan elérhető formában is erre az oldalra.
 
Fontos! Itt csak azokat a tartalmakat látod és éred el belépés/regisztráció nélkül, amelyek teljesen nyilvánosak. Így például csak a nyilvános bemutatkozót készítő társakat látod a köszöntésben vagy egy csoport oldal szintű eseményét csak akkor tudod megnézni, ha regisztráltál, beléptél az oldalra.
 
Külső hírlevél
 
Az oldal iránt érdeklődő, ám egyelőre nem regisztrált embereknek külön is létrehoztunk hírlevelet. Így aki az oldalon nem regisztrált, ám szeretné az oldal friss híreit közvetlenül megkapni, a hírlevélre feliratkozhat. Itt tudsz feliratkozni a külső hírlevélre.
Hasonlóképpen Google Csoportok formát használunk ennél a hírlevélnél is.
 
Csoportok hírei
 
Még egy lehetőséget nyitottunk arra a célra, hogy egy csoport nyilvánosan hírt adjon magáról. Ez pedig a csoport hír. Ez tehát arra szolgál, hogy azok is értesülhessenek egy csoport történéseiről, akik nem tagjai annak a csoportnak.
Mindegyik hírnek saját hivatkozása van, így azt más oldalakon is meg tudjátok osztani.
Ezeket a csoport híreket itt olvashatjátok.
 
 
Ha bármi nem egyértelmű vagy elakadtál, kérj bátran segítséget a Kapcsolat oldalon!

2023-12-05