Jóllét Forrás

találkozási tér

Kommunikációs lehetőségek a Jóllét Forrás oldalon

A Jóllét Forrás találkozási térl alapvető célja, hogy segítsen egymásra találni és összekapcsolódni mindazoknak az embereknek, akik az új világunkat építik, hogy megvalósulhasson a társadalmi jóllét.

Az egymásra találáshoz és összekapcsolódáshoz pedig elengedhetetlen, hogy kommunikációs lehetőségeket is biztosítsunk.

Ugyanakkor nem gondoljuk, hogy kizárólagos térnek kell lennie ennek az oldalnak ebben. Sokkal inkább egy kapcsolatfelvételi és online szervezési felületként gondolunk a szerepére. Ehhez igazodva alakítottuk ki a kommunikációs lehetőségeket. A cél az, hogy támogassuk és ne helyettesíteni próbáljuk a valós, személyes találkozásokat és kapcsolatokat.

Egyének közötti kapcsolatfelvétel és kapcsolattartás módjai

Az oldalon regisztráltak többféleképp felvehetik egymással a kapcsolatot:

  • A társak email címei láthatóak az adatlapjukon, csak az oldalon regisztráltak számára. Tehát tudtok írni egymásnak emailt.
  • Ha valakinek van weboldala, ahol egyéb elérhetőségei is szerepelnek és a weboldalát a bemutatkozásánál közzéteszi, az ottani elérhetőségeken is felveheted vele a kapcsolatot.
  • A társ bemutatkozó oldalának alján van lehetőség közvetlen személyes üzenetre. Ha valakinek ilyen üzenetet küldesz, ő kap egy mail értesítőt róla. Hosszabb üzenetnél a teljes üzenet eleje látható az értesítő emailben. FONTOS! Az ilyen üzenetre úgy tudsz válaszolni, ha belépsz az oldalra az értesítő emailben megadott hivatkozásra kattintva.
  • Hozzászólást írhatsz egy társad írásához, kezdeményezéséhez vagy eseményéhez. Így is elindulhat egy kapcsolat közöttetek.

Csoportokon belüli kommunikáció

  • Ha csatlakozol egy csoporthoz vagy magad hozol létre egyet, ott egyszerre tudtok a csoporttagokkal kommunikálni. Csoport kezelőként közleményt hozhatsz létre, amelyről minden csoporttag értesítő emailt kap. Csoport tagként pedig indíthatsz új beszélgetést, amelyről a csoportod tagjai szintén értesítő emailt kapnak. 
  • Egy közleményhez vagy egy beszélgetéshez hozzá tudnak szólni a csoport tagjai. Ennek segítségével lehetőség van egyszerűbb kérdéseket megvitatni, időpontot keresni egy találkozóra vagy összefoglalót megosztani másokkal. Illetve új témát, cselekvést kezdeményezhet bárki egy csoportban, amire a többi tag reagálni tud.
  • Ha egy csoportnak van eseménye, ott is lehetőség van hozzászólni, ami kifejezetten az eseményhez kapcsolódó közös kommunikációt segíti elő. Ha az esemény oldal szintű, minden regisztrált tag láthatja és hozzá is szólhat. Így újabb érdeklődőkkel és tagokkal bővülhet a csoport egy-egy esemény kapcsán.
  • Ezen túl minden csoport maga választhatja meg az egyéb kommunikációs formáit és tereit: hozhattok létre saját hírlevelet, levelezőcsoportot, nyithattok közös fájlmegosztó helyet nagyobb terjedelmű, képes-hangos-videós tartalmaknak. Ilyen saját funkciót egyelőre nem tervezünk az oldalon.

Hírlevél és “előszoba”

Az oldalon regisztráltak számára működtet a Jóllét Forrás Mag csoport egy hírlevelet. Ennek választott formája a Google Csoportok, amely lehetővé teszi, hogy ott is legyen egy oda-vissza kommunikáció. Amint hogy a levelezőcsoport bármely tagja a Válasz mindenkinek lehetőséggel a teljes levelezőcsoportnak tud írni. Bár ez lehetőség, a tapasztalatunk az, hogy inkább hírlevélként gondolunk erre a formára. Ilyen formán a hírlevéllel igyekszünk elősegíteni az információáramlást. Új eseményekről, csoportokról, írásokról, kezdeményezésekről és fejlesztésekről számolunk be itt. Ezzel elősegítve az összekapcsolódásokat.

A Jóllét Forrás találkozási tér “előszobájaként” határoztuk meg azt a Facebook csoportot, amely elsősorban azoknak szól, akik még nem regisztráltak, vagy ha már regisztráltak is, még csak ismerkednek a lehetőségekkel. Ez inkább egy tájékoztató jellegű hely, ugyanakkor ott is fel lehet tenni kérdéseket és a tagok egymással is kapcsolatba tudnak lépni. Ám a cél az, hogy a bejegyzések segítség a tagokat az oldalra való belépésben és az oldal saját kommunikációs helyként működhessen számukra is.

2023-12-13