Jóllét Forrás

találkozási tér

Írások

Ha szeretnél az oldalon közzétenni írást, kérlek az alábbiakat fontold meg:

 • Az írás hogyan kapcsolódik a közös jólléthez?
 • Lehet az írásod kevésbe közérdekű, inkább személyes blogba illő, ez esetben "csak a profilomnál" megjelenítést állítsd be.
 • Törekedj a közérthetőségre, olvasható tagolásra és hogy az írás ne legyen túl hosszú. Ajánlott terjedelem: 300-1000 szó.
 • Írásod elsősorban saját kutatáson, véleményen, meglátáson alapuljon. Szükség szerint hivatkozhatsz más forrásokra vagy röviden idézhetsz azokból.
 • Az írás témája, tartalma és hangvétele összhangban legyen a Közösségi megállapodásban foglaltakkal.

Így hozhatsz létre saját írást az oldalon

 1. Lépj be vagy regisztrálj az oldalon
 2. A saját profilodnál (jobb felső sarokban a nevednél az Adatlapom pontra kattintva) a Bemutatkozás mellett megtalálod az Írások fület. Kattints rá, majd pedig a jobb felső résznél válaszd az Új írás lehetőséget.
 3. Haladj az útmutató szerint

Ezeken a pontokon haladsz végig a szerkesztő felületen

 • Cím: Válassz olyan címet, ami tükrözi a tartalmat! Ne legyen túl hosszú a cím.
 • Meta leírás: Amit ide írsz, az lesz látható kivonatként egy megosztásnál. 130-160 karakternyi rövid összegzést írj ide.
 • Az írás szövegét egy szövegszerkesztőben tudod elkészíteni. Formázhatod, hivatkozást és képet is elhelyezhetsz benne. Érdemes előbb a saját gépeden elkészíteni az írást, kiválasztani a hozzá kapcsolódó képet (illusztráció, ábra), hogy már csak fel kelljen töltened és még formáznod a szerkesztőben. Így biztosan nem vész el az írás szerkesztés közben és jól fog megjelenni az oldalon.
  Ha több képet is feltöltesz, az első kép fog megjelenni egy megosztásnál az előképben. Erre érdemes gondolnod a szerkesztésnél. Szintén szükséges figyelned a kép minőségére és hogy ne legyen nagy méretű sem. Ha csak illusztráció a kép, nem ábra, akkor érdemes szöveg nélküli vagy kevés szöveget tartalmazó képet használnod.
 • Láthatóság: A szerkesztési oldal alján azt tudod beállítani, hogy csak a profilodnál látszódjon az írásod, vagy az Írások menüpont alatt is. Ugyanakkor az írásod nyilvános, így az interneten is megoszthatod és a keresőmotorok (pl. a Google) is megtalálhatják. Lehet az írásod kevésbé közérdekű, inkább személyes blogba illő, ez esetben "csak a profilomnál" megjelenítést állítsd be.

Minden korábbi írásodat egy helyen megtalálod a profilodnál Írások fül alatt.

Az írásodat bármikor módosíthatod. Írást törölni nem tudsz. Ha bármilyen ok miatt mégis szükséged lenne erre vagy szerkesztési gondod akad, jelezd az oldalt működtető Jóllét Forrás Mag csoportnak a kapcsolati oldalon.

Minden írásnak önálló hivatkozása van. És mivel az írás nyilvános, ezért bátran kommunikálhatod, megoszthatod saját csatornáidon.

Így szólhatsz hozzá mások írásaihoz

Akkor fűzhetsz hozzászólást egy íráshoz, ha az oldalon regisztráltál és be vagy jelentkezve. 

Indulhatsz a Szellemiség menüpont alatt található Írások oldal felől is. Vagy ha megnézed valakinek a bemutatkozóját például a Társak oldalról vagy a Térképről keresve, a bemutatkozójánál megtalálod az ő írásait is egybegyűjtve.

Az írásoknak van egy rövid kivonata, ahol az írás kék színű címére kattintva jutsz el a teljes írásig.
Ott az írás alatt van lehetőséged hozzászólni az íráshoz. Lehet ez vélemény, kiegészítés, egyéb információ vagy bármilyen építő jellegű kapcsolódás.

Kérjük, a hozzászólásod tartalmánál és stílusánál ne feledkezz meg az oldal szellemiségéről és értékrendjéről, amelyet a Közösségi megállapodásban fogalmaztunk meg.

2023-12-13