Jóllét Forrás

találkozási tér
Lakóhely: Vác

Legutóbb módosítva: 2024-02-28

Bemutatkozás:

Negyedszáz év nagy-britanniai Élet után Haza költöztem. Bár közben Anglia második hazámmá vált. Sok mindennel foglalkoztam, többek közt fogyatékosokat és idősöket gondoztam sok-sok évig. Továbbá kertészkedtem, szobafestettem, erdőt jártam. Évekkel ezelőtt egy darabka legelőt vettem, itthon, Vác közelében. Ezt szeretném otthonommá tenni és, idővel, ebbe, ekköré, másokkal karöltve különféle közösségi tevékenységeket, eseményeket szervezni. Waldorf-pedagógiát és művészet-terápiát tanultam régebben, odakint. Világlátásom antropozófia szemléletű.

Egyrészt a természettel közeli, egyszerű, low-tech, hands-on életforma szerint élek. másrészt egy idealista, művész, és gondolkodó (néh a túl sokat agyaló),- és hívő keresztény ember vagyok,-így ötvenes éveim közepén.

Amiért itt vagyok a Jóllét Forrás oldalon:

Több minden is érdekelne. Először is a portál ideáljait, szemléletét, célkitűzéseit magamhoz is közelállónak érzem. Például, az egyik ilyen lehetne, hogy hosszabb távon szeretnék munkatársakat találni egy földalapú, és kézműves, - szociális, gyógypedagógiai, vagy "normál" gyerekek és fiatalok foglakozásaihoz tanításához, esetleg kifejezetten egy "farmalapú iskola" létrehozni. Úgy hiszem, mind a gyerekeknek, mind a felnőtteknek fontos (újra)megtanulni  kötődni, kapcsolódni, egyáltalán viszonyulni a kétkezi munkához és a természethez, a földhöz, az egyszerűséghez. Egy másik: művészet-terápiával (festés, agyag, rajz) szeretnék gyógyítani (pl. , és ehhez egy antropozófiai alapon működő terapeuták és orvosok csapatának tagja szeretnék lenni. Jelenleg foglalkoztat egy százhalombattai (ott nőttem fel) kosárközösség szervezésének ügye.

Ez ami lelkesít, amivel a következő hónapokban foglalkozni szeretnék:

A tanya, ahol élek folyamatosan rengeteg munkát ad: néhány tucat gyümölcsfácska, zöldséges, no, meg a nagy legelő, a bozótos liget. A negyedkész épület egy részének lakhatóvá építése ey fő feladat e nyáron is.  (Haladtam vele, de egyre húzódik. Talán az idén, '24-ben összejön. :-) ) (Addig is van egy nagy batár lakókocsim.) Közben egy 3 éves "integratív gyógyászati" képzést végzek, antropozófiai alapon szintén. A múlt évben (2023) faművességet (és agyagformázást) tanítottam egy waldorfiskolában egy rövidebb ideig, de ez most szünetel.

Az idén korán kezdődődött a tavasz a kertben, a rekettyésben,- a munkák is. Ha valaki méh legelőt keres szívesen látnám (Rád mellett.)

Próbálok Százhalombattán egy kosárközösséget kezdeményezni ('24 tavasza).

Jártasság, tudás: alternatív oktatás, művészet-terápia, földművelés, kosárközösség