Jóllét Forrás

találkozási tér

Babos linzer


Egyik napról a másikra vegán lettem, 3 éve. Nem mondom, hogy örökre így marad, mert amúgy beleérző evőnek mondanám magam. A tej kivételével, szinte nem is volt átmenet. Egyszerűen nem kívántam a húst és a tojást. Ez némi problémát vetett fel, mert teljesen más alapokra kellett az egész háztartást helyeznem. Mivel eléggé elszánt lelkületű vagyok, ezért kidobáltam mindent és elkezdtem keresgélni, hogy mit is ehetnék, mit kívánok egyáltalán. És ekkor újra bekapcsolt az ihletem. Imádok és mindig is imádtam sütni, főzni. Most teljesen más formátumú, állagú és összetevőjű étkeket kezdtem el főzni. Elkapott a hév. Csodálatos világ tárult fel előttem. Amellett, hogy rengeteg rostot, fehérjét, jótékony zsírokat és ásványi anyagot is beviszek a testembe ekképpen, a rengeteg nyers zöldséggel, gyümölccsel a vitamin szükségletemet is kielégítem. Jobban, mint előtte.
A receptet és a hogyan születettre való választ a linkre kattintva megtalálod.

Babos linzer

Elképesztően egyszerű! Liszt-, tojásmentes. Éppen babos ételhez főztem hatlams fehér és lila babot. Mire megfőtt rájöttem, higy a fehér féle bab, bőven elegendő az ételemhez. Ezért kiválogattam a lilát. Emlékeimben benne van, hogy Mamikáim sokszor emlegették a babpürét, babos piskótatekercset, ami…

Pagonyi Gabriella, 2024-01-10